Almedalen 2014

Entreprenörer och Innovatörer ger besked om Sveriges digitala framtid – 2/7 2014

260 views
02 Juli, 2014

Varje dag i Almedalen samlade vi ett gäng innovatörer och entreprenörer med idéer, kraft och vilja att forma Sveriges digitala framtid. Diskussionen leddes av Beata Wickbom och Elisabeth Hellström.


Medverkande 

Gustaf Josefsson startade sitt första företag vid 19 års ålder. Sedan dess har han prövat sig fram i olika projekt, bolag och samarbeten och skapat sig en stor bredd av kunskap och entreprenörskap. Förutom titlar som entreprenör och konstnär, är han idag även grundare av Makerspark, en 3d-printshop och en affärsstrateg inom politiken.


Katja Lindvall är VD för Moving Floors som med sina patenterade tekniklösningar utvecklat själv-mockande golv för ladugårdar som säljs över hela världen. Katja delar sin tid mellan Stockholm och gården Ekeby på Gotland och är ett levande bevis för att digital teknologi gör det möjligt att bygga bolag var som helst i Sverige.


William Pettersson, VD och grundare Gute Lemonade som producerar och säljer en handgjord, unik och välsmakande salmbärsläsk med anknytning till Gotland. William startade företaget tillsammans med 3 kompisar under gymnasietiden som ett UF-företag. Nu har han tagit studenten och kommer satsa fullt ut på expansion. Flera restauranger på Gotland har köpt in läsken och även Stockholmsrestaurangen Frantzén/Lindeberg visade intresse och har nu läsken på sin meny.


Emma Tajiou, medgrundare Lobby Design och Logosack. Lobby Design startades 2003 av Emma Tajiou och Maria Ottosson som såg behovet hos nystartade företag att få kontroll över sin grafiska identitet. Första logotypen såldes 7 minuter efter de öppnade ehandeln Logosack.se 2011. Emma har ett starkt driv för entreprenörsfrågor och mycket erfarenhet att dela med sig av när det gäller att driva företag.

Rate this video

1 star 2 star 3 star 4 star 5 star
Lägg till en kommentar
Post som (logga ut)