Almedalen 2014

Entreprenörer & innovatörer ger besked om Sveriges digitala framtid - 1/7 2014

229 views
01 Juli, 2014

Varje dag i Almedalen samlade vi ett gäng innovatörer och entreprenörer med idéer, kraft och vilja att forma Sveriges digitala framtid. Diskussionen leddes av Beata Wickbom och Elisabeth Hellström.


Medverkande

Anna Omstedt Lindgren är en digital pionjär från första svenska internetvågen på 90-talet. Hon grundade Tasteline 1999, som hon sedan sålde till mediekoncernen Schibsted. Idag driver hon MedUniverse, ett forum på webben för läkare. Hon är en sann digital entreprenör vars råd många lyssnar till, bland annat Sveriges Radio och Hemfrid där hon sitter i styrelserna.

 

Sofia Svanteson är en riktig geekgirl och teknikentusiast. Hon såg tidigt möjligheterna med mobilen och har som grundare och VD för OceanObservations blivit en globalt erkänt expert på mobil teknologi och mobila tjänster. Hon är medlem av regeringens Digitaliseringskommission och är även utsedd av EU-Kommissionen som kvinnlig förebild inom tech som en del av EUs Digital Agenda for Europe.

 

Jeppe D Larsen är expert på cirkulär ekonomi, medgrundare och tidigare ordförande i Cradle Net och grundare av experimentella barnklädesmärket Bonkeli. I dagsläget fokuserar han på rederi-startupen Ekocharter och håller även på att starta upp cykelåkeriets MOVEBYBiKEs Stockholmsavdelning.    

Rate this video

1 star 2 star 3 star 4 star 5 star
Lägg till en kommentar
Post som (logga ut)