Almedalen 2015

Vilket ansvar har styrelsen för företagets och medarbetarnas hälsa?

496 views
30 Juni, 2015
Personalens hälsa är en lönsamhetsfråga både för företaget och den enskilda medarbetaren. När sjukfrånvaron och den psykiska ohälsan exploderar borde detta vara en viktig strategisk fråga ända uppe på styrelsenivå. Men hur ser det ut i praktiken? Finns medarbetarnas hälsa uppe på styrelsens agenda?http://www.va.se/event/veckans-affarer-i-almedalen-2015.

Medverkande:
Mandus Frykman, affärsansvarig konsultchef, Previa 
Therese Svanström Andersson, statssekreterare hos socialförsäkringsminister Annika Strandhäll 
Lena Henningsson, entreprenör författare och ledamot, Styrelseakademien 
Charlotte Strömberg, styrelseproffs med uppdrag i bl a Intrum Justitia Skanska Boomerang och Ratos, utsedd till Årets Mäktigaste Styrelseproffs 2015 
Jonas Persson, VD, Microsoft

Moderatorer: Ulf Skarin, chefredaktör, Veckans Affärer & Beata Wickbom, digital strateg, Socialight

Rate this video

1 star 2 star 3 star 4 star 5 star
Annelie Timgren 03 Juli, 2015 09:13 Radera

1/ Svenska medarbetare reagerar negativ på piska och positivt på morötter
2/ Stora förändringar bör om det skall rulla på implementeras i verksamheten, som gammaldags MBL. Chefer och ledning bör pedagogiskt förklara varför förändringen är bra för verksamheten "Att ägarna vill tjäna mera pengar" är inte ett pedagogiskt arbetssätt.
3/ De som anställs som chefer nu för tiden är inte de bästa cheferna utan de som utan att klaga genomför förändringar som ledningen bestämt utan att argumentera emot.. Kanske de chefer som inte bryr sig om sina medarbetare, utan mer om karriär och att klättra på anseendestegen. Att "bli" någon.

Lägg till en kommentar
Post som (logga ut)